Partijraad

zondag 17 december 20060 Reacties

Gisteren was de laatste partijraad van dit jaar. We kijken qua partijraad terug op een roerig jaar met de 1apil vergadering over het royement van Sam Pormes als dieptepunt. Maar over de vergadering van gisteren ben ik ook niet erg te spreken, al vind ik het moeilijk daar iets over te zeggen. Zeiken over je collega’s doe je eerst intern. Maar zo werd er gisteren een voorstel door de meerderheid weggestemd zonder dat ik daar inhoudelijk goede redenen voor heb gehoord. Ik vind dat de PR narrig en dwars is. De laatste vergadering was er veel kritiek op de campagne omdat we op vijf zetels in de peilingen stonden. Maar de campagne moest toen nog starten en het resultaat is in ieder geval beter dan die peiling! Kortom, niet spreken voor je beurt en vooral niet vergeten dat de PR niet in de oppositie zit tegen fracties en besturen (zowel het partij- als het partijraadsbestuur). Maar goed, dat “zeiken intern” zal ik ook zeker gaan doen! 

Op de agenda stond de eerste evaluatie van de verkiezingen, verantwoording van de Eerste Kamer Fractie en de delegatie in het Europees Parlement. Een voorstel van het partijbestuur om opnieuw over het beginselprogramma na te denken en een verzoek van de Kandidatencommissie Eerste Kamer (KCEK). De evaluatie van de verkiezingen is nog maar erg oppervlakkig omdat iedereen nu alweer volop bezig is met de campagne voor de Staten. Immers na het kerstreces dat eind deze week begint is het nog maar 7 weken tot het zo ver is! Maar de eerste analyse is dat we ontevreden zijn met het resultaat (1 zetel verlies) maar we wél een van de betere campagnes hebben neergezet. Zowel qua inhoud als qua (interne) organisatie. De bustour van Femke was een succes en wordt in aanloop naar de Statenverkiezingen herhaald (ik kan niet wachten). De Eerste Kamer stelde haar nieuwe kamerlid Goos Minderman voor die Sam Pormes heeft vervangen. Hij heeft o.a. financi�n als onderwerp en mocht met de begrotingen meteen aan de bak. Met Joost Lagendijk werd (natuurlijk) Turkije besproken. De onderhandelingen zijn tussen de EU en Turkije bevroren. De kwestie Cyprus is de meest directe oorzaak, maar zal onder VN-vlag verder opgelost moeten worden.
Het partijbestuur (PB) heeft op verzoek van het congres een voorstel gemaakt om het beginselprogramma en de partijdemocratie te herzien. Goed voorstel volgens mij en de verwarring daarover en gedoe met een motie zijn in mijn optiek tijdverspilling. Nadere uitwerking komt van het PB in januari. Tot mijn verbijstering werd het voorstel van het PB op verzoek van de KCEK om de kandidatenlijst van 20 naar maximaal 16 aan te passen afgestemd. Ik zie er de meerwaarde niet van in dat dit nu niet is besloten en verwacht dat er in januari aan aangepast voorstel komt. Zinloos volgens mij dit nu zo te besluiten. De vergadering van januari wordt volgen mij erg druk en is vlak voor het congres. Kortom, het eerste kwartaal van 2007 hoef ik me qua politiek landelijk  niet te vervelen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.