Ow jee

woensdag 19 juli 20060 Reacties

{mosimage}Dat heb ik weer. Vandaag liep ik even het gemeentehuis binnen, want ondanks dat het zo heet is vind ik het goed vol te houden, dus een lekker stukje door de zon naar het dorp gewandeld. In de raadskamer heb ik nog wat stukken zitten lezen in voorbereiding op de fractievergadering van vanavond en de raadsvergadering van morgen. De raadskamer is een ruimte in het gemeentehuis waar alle (burger)raadsleden een postvakje hebben en ook de achterliggende stukken van de voorstellen aan de gemeenteraad liggen. Ook de vertrouwelijke stukken liggen daar achter slot en grendel voor (burger)raadsleden in te zien. Maar vandaag viste ik uit de stapel stukken ook iets dat volgens mij niet op tafel had mogen liggen. Een vertrouwelijk stuk over de Meerpaal. Dus de griffie maar even gevraagd of dat wel de bedoeling was. Niet dus helaas.

Het is best lastig om goed met vertrouwelijke informatie om te gaan. Want soms weet je dingen die actueel zijn en ook wel spelen in de gemeente. Maar als je dan met mensen zit te praten realiseer je jezelf ineens dat het gene je wilt gaan zeggen vertrouwelijk is. Gelukkig heb ik me voor zo ver ik weet nog nooit versproken, maar het is wel raar om plotseling midden in een zin je verhaal af te breken… Maar ja; dat hoort er bij. Dingen waarover je je mond moet houden, daar zwijg je over!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.