Overactieve dienders; maar zoeken kunnen ze!

donderdag 3 september 20094 reacties

Politie ruimt wietveldDe Flevolandse blunder van het jaar is gemaakt! Ik was bang dat ‘de blunder 2009’ op het conto van de gemeente Dronten zou komen wegens het huis aan huis verspreiden van stembiljetten voor de Europese verkiezingen. Maar de politie toepte daar de afgelopen dagen fors over heen!

Aan de Wisentweg in Lelystad werd ‘de grootse wietkwekerij ooit in Flevoland’ gevonden en meteen ontmanteld. Helaas voor de politie dacht men niet even iets langer na dan dat er wiet stond. Want iedereen in de regio weet dat de gronden aan de Lelystadste Wistenweg voor een groot deel van de Universiteit van Wageningen zijn.

Onze overactieve dienders zijn dus vrolijk begonnen met het vernietigen van het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit ondanks dat er vergunningen voor waren verleend en er melding was gedaan bij de gemeente én de politie! Maar ja; je zal een wietveld vinden met een straatwaarde van 4,5 miljoen euro. Dan ga je niet staan bellen; optreden! Dus onder het ook van de camera van Omroep Flevoland ruk je uit om de plantage even op te rollen, gewapend met luchtfoto’s en al.

De reportage die Omroep Flevoland er gisteravond er over uitzond wordt met terugwerkende kracht bijzonder grappig. De voiceover meldt: “aanhoudingen zijn er nog niet verricht in deze zaak, maar de politie weet wel in welke hoek ze het moet zoeken. “ Vervolgens komt er een agent in beeld: “dit veld is heel groot, dus de eigenaar moet hier meer van weten”.

De Wageningen Universiteit reageert met stomheid geslagen en vol ongeloof dat nota bene de politie hun wetenschappelijk onderzoek vernielt. De straatwaarde van de wiet is nul omdat het gaat om vezelwiet die kan worden toegepast in bijvoorbeeld de auto-industrie.

Ik vraag me dan af bij wie de universiteit aangifte moet gaan doen? Gewoon de politie? Dat wordt een mooi beeld: “heeft u e-n-i-g idee wie de dader is?” 😉

4 Reacties

 1. Frank Pels

  Typisch geval van ‘oeps, foutje’

 2. Annemiek

  Wat denk je, was er taart voordat ze aan de kap begonnen?

  Het verbaasde me dat er zowel van de politie als van de gemeente geen woordvoerder naar voren geschoven is om de blunder toe te lichten. Voor crisicommunicatie liggen namelijk dikke draaiboeken klaar. Niets zeggen komt amateuristisch over, zelfs als er dikke claims op de loer liggen. Dit item smeekt om satire.

 3. Paul Vermast

  @ Annemiek,

  Hahaha je verlangt opslag terug naar het Kopspijkers cabaret!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.