Osinga: “Ondemocratisch”

vrijdag 13 januari 20060 Reacties

{mosimage}Gisteravond was het bij de commissie algemene zaken weer eens ouderwets raak met Auke Osinga, de fractievoorzitter van Leefbaar Dronten. Na lang drammen van zijn kant is er vorige maand besloten dat de commissies voortaan opgedeeld zullen gaan worden in parallelle commissies. Maar de vergadering van gisteravond was dermate kost dat het nauwelijks zinnig was om ze te splitsen zo leek het vooraf. Dus er werd een orde voorstel gedaan toch alles in één vergadering te behandelen. Dit tot grote woede van Osinga die de commissie verweet “ondemocratisch” te zijn en hij verliet de zaal toen een meerderheid (democratisch dus) besloot deze keer van de procedure af te wijken

Grote woorden en ook erg misplaatst mijns inziens, want natuurlijk kan de commissie besluiten om van de normale gang van zaken af re wijken. Leefbaar zou ook boos zijn als zij dat zouden voorstellen en de commissie zou daarin niet mee willen. Er is een besluit gevallen met een meerderheid, daar leg je je dan bij neer, natuurlijk onder protest. Maar weglopen is altijd een zwaktebod!

De eerlijkheid gebied echter wél te zeggen dat Auke qua tijd niet helemaal ongelijk heeft gekregen. Want de problematiek bleek toch meer tijd nodig te hebben als werd verwacht zodat het alsnog een lange avond werd. Maar dat doet niets af aan de overdrevenheid van Osinga’s reactie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.