Orde van de dag

zondag 11 december 20050 Reacties

Zo, de lijst is vast gesteld, het programma wordt definitief op en afgemaakt dus de belangrijkste stappen voor de verkiezingen zijn genomen. Op enkele na zijn ook alle formulieren binnen die op 23 januari de kandidaatstelling definitief maakt. Dus, eigenlijk hoef ik me daar geen zorgen meer om te maken.
Over naar de orde van de dag dus. Morgen staat weer eens een vergadering over de Meerpaal op de agenda. Een extra commissievergadering Algemene Zaken. Maar misschien is het goed dat we na de verkiezingen komen met een commissie Meerpaal. Want we zullen er de komende jaren nog vaak en lang, ben ik bang, over spreken. Ik heb gisteren nog eens de stukken doorgelopen voor deze vergadering en in ons GroenLinks Meerpaal Dossier terug gelezen wat onze vragen van de afgelopen twee jaar waren. Het is bijna schokkend te zien dat de vragen nog redelijk actueel zijn en er ook nu geen antwoorden zijn gekomen.


Ik heb er een tijdje over zitten peinzen en kan niets anders concluderen dat er “ergens” een onwil is de gemeenteraad volledig te informeren als zij daarom vraagt. Ik kan er alleen niet de vinger op leggen waar dat zit. Natuurlijk; het College is verantwoordelijk, maar ook zij moet haar informatie ergens vandaag halen… Natuurlijk wil ik hiermee niet zeggen dat de ambtenaren weigeren die informatie aan het College te geven, maar “ergens” zit er een blokkering op die informatie. Ik hoop dat de “Commissie Meerpaal” van het College in haar rapport nog antwoorden boven water krijgt, maar dan zitten we al zó dicht op de verkiezingen dat het debat wel een zachte dood zal sterven omdat de afrekening door de kiezers kan worden gemaakt. Maar eerst de vergadering van morgen. Maar eens zien wat we na de vergadering wijzer zijn geworden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.