Opstand uit Biddinghuizen?

dinsdag 27 mei 20080 Reacties

Flyer oproep tot demonstreren voor MFCVorige week was er een onderzoek van de Vrije Universiteit onder een aantal raadsleden. Het was de laatste bijeenkomst van twee avonden waarin onderzoek werd gedaan naar hoe onze raadsleden tegenover bepaalde thema’s staan en wat we wel en niet als probleem zien. Dat is ook in een aantal andere vergelijkbare (plattelands)gemeenten gedaan. Vorige week moeten we ons verplaatsen in een crisisteam dat de gemeenteraad moest adviseren. De voorgestelde crisis was dat er in de gemeente een aantal boeren genetisch gemanipuleerde gewassen zouden willen telen en daartegen burgers zouden gaan protesteren. Ze zouden met bussen vol naar het gemeentehuis komen en het crisisteam moest antwoorden geven.

Leuke oefening omdat we met name over de inhoud in discussie gingen en de crisis maar een beetje onzin vonden. Bussen vol burgers bij het gemeentehuis… Op dit moment zal er in het gemeentehuis in een zaaltje vast hard worden gezweet. Biddinghuizen heeft immers aangekondigd met bussen vol naar het gemeentehuis te komen om hun pleidooi voor een MFC kracht bij te zetten. Dus als er fictief voor zo iets al een crisisteam wordt samengesteld geeft het te denken wat er zich nu in het gemeentehuis afspeelt.

Nee, natuurlijk geloof ik niet echt dat er nu een crisisteam zit te vergaderen uit angst voor een paar bussen burgers! Ik ben ongelofelijk blij dat ze zich roeren en onder de indruk van het haalbaarheidsonderzoek voor het MFC. Mijn eerste gevoel is dat het MFC er zeker moet gaan komen! Maar jongens… 15 miljoen aan investeringen en nog eens € 600.000 jaarlijks… Dat is bijna een soort Meerpaal! ( die kostte € 21 miljoen). Waar we dat van gaan betalen weet ik ook nog niet zo snel. Vanavond tijdens de fractievergadering zal dit zeker onderwerp van gesprek zijn. Hoe het ook zij, ik heb nu al zin in de commissie MFC Biddinghuizen volgende week donderdag!  Hup Biddinghuizen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.