Oproep: Open station Dronten al 2012

donderdag 25 november 20100 Reacties

De Hanzelijn bij Dronten-West

De gemeente Dronten heeft bekend gemaakt dat het stationsgebouw van Dronten aan de Hanzelijn wel in 2011 zal worden afgebouwd. Het spoor van de Hanzelijn is tussen Lelystad en Dronten al vrijwel afgebouwd en ligt (voor het oog) klaar voor gebruik.

Ik zou er bij het college voor willen pleiten haast te maken met de afbouw van het station en met ProRail in overleg te treden of het mogelijk is de treinen van Lelystad naar Dronten door te laten rijden vanaf de nieuwe dienstregeling 2012.

De Haznzelijn is ten oosten van Dronten op het oude land nog niet zo ver dat er al treinen over kunnen, maar tussen Lelystad en Dronten lijkt dat geen probleem. Daarmee zou Dronten voor de duur van een jaar begin en eindpunt kunnen zijn van treinen naar de Randstad, hetgeen ook betekend dat Dronten een jaar eerder via het spoort (in westelijke richting) ontsloten zou zijn! De geplande oplevering van de hele Hanzelijn is nu op 12 december 2012 met ingebruikname van de lijn met de dienstregeling 2013.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This