Opnieuw commotie rond Harry Borghouts

vrijdag 3 juli 20090 Reacties

borghoutsBij GeenStijl zullen ze het wel niet met me eens zijn, maar ik snap alle opwinding rond CvdK Borghouts van Noord-Holland niet zo goed. De PvdA-fractie in de Staten dreigt hem nu met een motie van wantrouwen omdat hij niet wil opstappen als bestuurder van het ABP.

Tijdens het debat in de Staten van Noord-Holland heeft hij aangegeven te stoppen als voorzitter van de raad van bestuur van het ABP. Dat heeft hij ook bij Knevel & Van den Brink herhaald. Misschien kan de PvdA niet luisteren; maar hij heeft niet gezegd te stoppen als ABP bestuurder. De Staten hebben met die toezegging van de Commisaris genoegen genomen en daarmee was (politiek) de kous af. Nu dreigen met een motie van wantrouwen is om die reden wel wat merkwaardig.

Maar tegelijk kun je wel gelijk hebben; ik vrees dat Borghouts geen gelijk meer krijgt. Dan kan door de commotie de politieke realiteit ontstaan dat je positie onhoudbaar wordt. Of dat nu voor Borghouts het geval is kan ik moeilijk beoordelen. Maar dat hij (en met hem de partij) behoorlijke averij oplopen lijkt me wel duidelijk en da’s te betreuren. Soms kun je de eer het beste aan jezelf houden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This