Warmonderhof

maandag 11 september 20060 Reacties

{mosimage}Gisteren was de jaarlijkse open dag van Warmonderhof. Allereerst mijn oude school, maar door het fruitteeltbedrijf van Warmonderhof was ik de afgelopen 1,5 maand ingehuurd om het fruitteeltdeel van de open dag te organiseren. Over de bezoekers aantallen heb ik een schatting gehoord van zo’n 3000 over de hele dag. Geweldige score van de helft meer mensen als vorig jaar. Her was dan ook een leuke dag met veel activiteiten. Voor mij waren de Sanata’s natuurlijk het belangrijkste, daarvoor was ik immers ingehuurd.

{mosimage}Santana is een appelras dat als eerste op Warmonderhof werd geteeld omdat het erg geschikt is voor de biologische fruitteelt. Het is ongevoelig voor schurft en roze appelluis. Maar dit jaar bleek uit onderzoek min of meer bij toeval dat mensen met appelallergie (toch zo’n 400.000 tot 600.000 mensen in Nederland) goed op de appel reageren als ze milde klachten hebben. Daarmee is de Santana een appel die voor deze mensen dus in veel gevallen wel goed te eten is. Maar als je precies wilt weten hoe dat zit zie www.appelallergie.nl Kortom, een hele leuke dag! Vandaag weer lekker een beetje bijkomen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.