Open brief

maandag 3 april 20060 Reacties

Deze open brief heb ik vanavond (00.25 uur) per e-mail aan Sam Pormes verstuurd:

Beste Sam,

Op teletekst lees ik dat je niet van plan bent jouw zetel in de Eerste Kamer af te staan en door te willen. Dat is natuurlijk je goed recht, maar ik kan alleen maar zeggen dat ik het onverstandig en jammer vind. Je stelt me teleur!
De partijraad van GroenLinks heeft een besluit genomen waarmee je bent gerehabiliteerd; immers je royement is ongedaan gemaakt. Dat heeft ons als partij (waar jij dus ook lid van bent) onze voorzitter gekost en dat is een zwaar offer zo relatief dicht op de komende verkiezingen.


Jouw besluit nu draagt niet bij aan rust en stabiliteit voor GroenLinks. Als je had besloten je zetel op te geven was de kous daarmee politiek(!) af geweest. Maar nu blijft het door etteren. Ik weet niet of dat gevolgen kan hebben, maar het schaad GroenLinks w�l.
Schade is er toch wel, aan de partij, aan jou, aan de afgetreden voorzitter, de partijraad en niet te vergeten aan de Eerste Kamerfractie. Er zijn alleen maar verliezers in deze zaak. Dat is zeker geen verwijt aan jou, maar een constatering.
Toch wordt de schade door dit besluit naar mijn mening n�g groter en dat vind ik verschrikkelijk jammer, het stelt me teleur.

Ik hoop dat je dit besluit wilt heroverwegen en tot een andere conclusie komt. Want in de breuk met de Eerste Kamerfractie is naar mijn inschatting geen bemiddeling meer mogelijk. Diana is daar heel duidelijk over geweest en ik denk dat je niet na�ef bent.

Ik wens je het beste!

Paul

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.