Open brief aan Rubina Gaastra uit Dronten

zaterdag 18 februari 20060 Reacties

{mosimage}Geachte mevrouw Gaastra,

In De Stentor van vandaag wordt u gevraagd wat u gaat stemmen en ik citeer u: “Dat is toevallig, daar hadden we het vandaag over op het werk. Ik stem denk ik op de VVD, omdat ze niet voor de sociaal zwakkeren opkomen. Ik heb het idee dat die mensen nogal eens de kantjes erbij aflopen. Het is goed dat deze partij opkomt voor de verdienende mensen. Als ik dan ga stemmen, dan stem ik op de lijsttrekker”

Ik ben diep geschokt door uw uitspraak, niet zozeer dat u VVD stemt, maar de reden waarom. Dat de VVD niet als eerste voor de zwakkerenopkomt, is zeker waar en mede daarom hebben de mensen die de pech hebben werkeloos te zijn of niet te kúnnen werken of oud met AOW (met alof niet een klein pensioentje) het moeilijk in Nederland. “Ik heb het idee dat die mensen nogal eens de kantjes erbij aflopen” zegt u. Weet u wel waar u het over heeft? Denkt u dat de gemeente die de uitkeringen verstrekt  controleert of dat geld wel goed terecht komt en denkt u dat mensen het fijn en gemakkelijk  vinden om op een minimum niveau te leven?

Beste mevrouw Gaastra, ik vrees  dat u niet weet waar u het over hebt, geen besef hebt aan welke voorwaarden de sociaal zwakkeren moeten voldoen en ik daag u daarom uit om met mij op bezoek te gaan bij “de arme kant van Flevoland”. Dan zullen we mensen gaan bezoeken waar van u het idee hebt “dat die mensen nogal eens de kantjes erbij aflopen” en dan kunt u met eigen ogen zien wat het beleid van de huidige regeerders voor een uitwerking heeft.

Ik ben benieuwd of u deze uitdaging aandurft!

Met vriendelijke groet,

Paul Vermast
GroenLinks Dronten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.