Op de koffie (3)

donderdag 5 augustus 20100 Reacties

De Groenlandstraat, Dronten

Dat het parkeren in het centrum van Dronten soms problematisch is kan niemand zijn ontgaan. En dan heb ik het niet over het schier eindeloze parkeerterrein aan de west kant van het centrum (daar is plek zat) maar in het oudere gedeelte rond de Meerpaal. Bewoners van de Groenlandstraat brachten hun zorgen onder mijn aandacht. De straat is nogal smal en zeker als er van twee kanten auto’s komen is er eigenlijk geen plaats meer over voor fietsers. Die rijden om die reden dan ook veel over de stoep.

Als de Oost is afgesloten (zoals volgende week tijdens de Meerpaaldagen als de markt niet op De Rede, maar op de Oost wordt gehouden) komen ook de bussen naar Harderwijk door de Groenlandstraat heen. Dat is niet de bedoeling maar het gebeurt wel. Datzelfde geldt voor vrachtwagencombinaties. De straat is daarvoor niet gemaakt. Het idee van de bewoners van de was om de Groenlandstraat te veranderen in een eenrichtingsweg.

De gemeente is op dit moment een visie op het parkeren voor het hele centrum aan het maken en in de komende jaren zullen er ook aanpassingen plaats vinden. Dit voorstel heb ik ook bij het college aangekaart als mogelijke tijdelijke oplossing. Waardering voor wethouder Kodde van Verkeer en Vervoer in deze, hij heeft beloofd dat als mijn zomerkoffie avonden ten einde zijn hij bij mij op de koffie komt en we samen alle knelpunten en voorstellen zullen bespreken en hij dan met de ambtelijke afdeling in overleg gaat over de mogelijkheden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This