Op de koffie (2)

dinsdag 3 augustus 20100 Reacties

Conflicten met buren zijn altijd bijzonder lastig, maar het geval waar ik voor mijn tweede bezoek bij werd gehaald in Swifterbant is wel bijzonder. Het huurhuis van de buren werd zo’n 3 jaar geleden verkocht en vervolgens werd het een huis waar een Swifterbants bedrijf Polen huisvest. Op z’n minst 5 volwassen en op het hoogtepunt als vrouwen en kinderen uit Polen overgekomen zijn wel 13 mensen in een niet al te grote eensgezinswoning.

Er zijn gesprekken geweest met wijk- en buurtbeheer en met buurtbemiddeling. Ook zijn er afspraken gemaakt met het bedrijf waar de Polen in dienst zijn. Maar de bewoners ervaren niet dat er eigenlijk echt een verbetering optreedt.

Sja, ik zei al dat conflicten met buren erg lastig zijn, maar dit maakt het wel bijzonder lastig omdat ook de gemeente niet al te veel middelen heeft om hiertegen iets te ondernemen. Natuurlijk, de brandweer kan kijken of 13 mensen in een huis wel veilig is en mocht daar een probleem zijn iets tegen ondernemen. Maar daarmee is het probleem natuurlijk niet opgelost.

De huisvesting van buitenlandse medewerkers levert op verschillende plaatsen overlast op. Dat heb ik bij het college aangekaart. Mogelijk kan de gemeente ook nog eens contact opnemen met het bedrijf om hen te wijzen op de gemaakte afspraken met buurtbemiddeling.

Maar ik vrees dat de bewoners de meest effectieve oplossing zelf al hebben bedacht: verhuizen. Dat is natuurlijk wel erg treurig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This