Gisteravond was mijn eerste zomeravond koffieafspraak in Dronten-West bij mensen die me uitnodigden om het te hebben over de verkeersveiligheid in de Munten. Op een klein stukje weg wordt duidelijk veel te hard gereden en het wachten lijkt op een ernstig ongeluk.

Het was een gezellig gesprek dat langer duurde dan ik had verwacht. Maar het ging ook over van alles. Inwoners die al sinds het begin van de jaren ’70 in Dronten wonen en in de eerste jaren op zondag naar Kampen moesten om patat te halen. Mooie verhalen over de begin tijd van ons dorp en onze gemeente.

Concreet denk ik dat het zinnig is de wethouder verkeer te vragen eens te kijken naar de verkeerssituatie ter plekke en de wethouder onderwijs kan ook nog wat vragen verwachten. Maar die vinden ze wel in hun e-mail en niet op deze website.

Ik vond het erg geslaagd deze eerste afspraak. Ben benieuwd naar volgende week!