Oostvaarderswold, NEE? Toch wel!

donderdag 2 november 20060 Reacties

De boeren uit zuidelijk Flevoland willen niet dat het Oostvaarderswold wordt aangelegd. Dat is het onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) tussen de Oostvaardersplassen naar het Horsterwold en daarmee de Veluwe. Het is de bedoeling dat de Edelherten via deze EHS over een paar jaar zelfstandig van de polder naar de Veluwe en terug. Omdat het Oostvaarderswold komt te liggen waar nu nog agrarische bedrijven zitten verzette de boeren zich met hand en tand. Maar vandaag was het D-day voor hen. De provincie stelt vandaag het Omgevingsplan vast en daarin is het Oostvaarderswold opgenomen. Als GroenLinks fractiemedewerker in Provinciale Staten van Flevoland was is vandaag bij deze vergadering die om 13 uur begon en naar schatting nog tot 24 uur zal duren.

Maar ik heb het tussentijds voor gezien gehouden. Andere verplichtingen nog. Maar vandaag is er ondanks dat er vanmiddag een hoop trekkers rond het provinciehuis stonden en er een hoop boze boeren in t-shirts met “Oostvaarderswold NEE!” op de publieke tribune zaten is Oostvaarderswold toch in het omgevingsplan terecht gekomen. Na een uren durende vergadering is de meerderheid van de Staten akkoord gegaan met een compromis van de PvdA, CDA, VVD coalitie. Ik ben wel blij dat deze “robusteverbinding” er nu eindelijk komt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.