Ook terug van weg geweest

vrijdag 16 juni 20060 Reacties

{mosimage}Het rivierduingebied. De uitbereiding van Swifterbant was onder het oude-College een moeilijk punt, want men wilde Swifterbant niet uitbereiden naar het rivierduingebied ten noorden van het dorp omdat deze gronden in handen zijn van een projectontwikkelaar. Dat was voor het oude-College een onoverbrugbaar probleem. De rest van het verhaal is bekend. Het College wilde bouwen in het bos, technisch niet in het Swiferbos, maar het was toch echt in het bos (hoe iets in het Kadaster heet zal verder niemand interesseren, immers een verzamelingbomen bij elkaar noemen we in Nederland meestal een bos –of een boomgaard; maar dat terzijde-).
De revolutie brak haast uit en het plan werd van tafel gehaald zodat er een quick scan kon worden gemaakt van de beste bouwlocaties.


Maar plots kwam als donderslag bij heldere hemel BAM uit de lucht vallen om spelwijk te slopen en daar woningbouw te plegen. Dat zou échte winst zijn! Maar dat blijkt nu te lastig en dit College kiest voor de meest logische locatie voor uitbereiding: het rivierduingebied! Daar ben ik wel blij mee. Swifterbant wil groeien en moet groeien! Dus ik ook dat dit voortvarend wordt opgepakt! Maar; voor de ontwikkeling van Spelwijk is er in toegestaan dat er minder sociale woningbouw zou worden gerealiseerd omdat het zo’n bijzonder en bijzonder duur project was. Dat gaat nu niet meer op en de “volle mep” sociale woningen zal in dit gebied gewoon moeten worden gerealiseerd!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.