Ook Greenpeace vindt Nuon campagne hypocriet

vrijdag 24 augustus 20070 Reacties

Help ons klimaat niet naar de kolenEerder deze week schreef ik al dat ik de nieuwe reclamecampagne van Nuon hypocriet vind. Greenpeace is dat met mij eens en gaat zelfs een stap verder.

Greenpeace noemt de nieuwe Nuon campagne zelfs “misleidend” en heeft daarover een klacht ingediend bij de Reclame Codecommissie.

“In televisie- en radiospotjes, op de website en in dagbladadvertenties suggereert Nuon dat het serieus werk maakt van het verminderen van CO2-uitstoot. Maar Nuon gaat juist een nieuwe vuile kolencentrale bouwen en zorgt daarmee voor méér uitstoot van CO2.

Nuon legt in de campagne de nadruk op de strijd tegen het stijgende water als gevolg van klimaatverandering. Om dat tegen te gaan, presenteert Nuon een zogenaamd ‘CO2-reductieplan’ en verwijst daarbij naar haar website” aldus Greenpeace.

Greenpeace eist in haar klacht bij de reclame codecommissie dat de reclamecampagne wordt gestopt omdat het misleidend is. Mij lijkt dat een bijzonder goed idee!
Nuon wil kennelijk de indruk wekken dat het een plan gaat uitvoeren om uitstoot van CO2 te beperken en daarmee klimaatproblemen tegen te gaan. En dat terwijl Nuon nu al de grootste CO2-vervuiler van Nederland is. En door de investeringen in een nieuwe kolencentrale zal de CO2-uitstoot van Nuon in de toekomst alleen maar verder stijgen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.