Onverantwoordelijk

woensdag 22 februari 20170 Reacties

Afgelopen dagen heb ik nog wat lopen nadenken over de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Daarin kwam het reparatiebestemmingsplan aan de orde waarin de fouten moesten worden hersteld, die ongelimiteerde groei van studentenhuizen en huisvesting van arbeidsmigranten moet voorkomen.

De enige reden waarom we daarover in de raad moesten besluiten, was omdat de gemeente zelf de dingen niet goed heeft geregeld in het verleden. Daardoor waren er de afgelopen tijd onvoldoende mogelijkheden om op te treden tegen huizen die overlast veroorzaakten.

Schade

Hierdoor is aantoonbaar schade ontstaan. Er werd me in de afgelopen tijd bijvoorbeeld een geval genoemd van een gezin dat werd omringd door studentenhuizen en daarvan zo wanhopig werd dat ze wilden verhuizen. De situatie van dit gezin was zo uitzichtloos dat het huis met fors verlies is verkocht omdat –zo heb ik me laten verstellen- er geen vertrouwen meer was dat een oplossing nog in zicht was.

Bekend is ook het overlastgeval aan de Florijn waar inwoners hun huis niet verkocht krijgen. De commissie bezwaar en beroep stelde de familie in het gelijk en bepaalde dat het studentenhuis weg moest. Door een fout van de gemeente is het nu vergund zonder einddatum.

Afschuiven

Waarom ik me hier nu al bijna een jaar druk om maak is dat er fouten zijn gemaakt door de gemeente en we de gevolgen daarvan afschuiven naar onze inwoners. Ook in het debat afgelopen donderdag lopen alle partijen weg voor de verantwoordelijkheid dat er iets is fout gegaan en dat je dan dus ook in de richting van onze inwoners een gebaar moeten maken.

Naar mijn opvatting moet dat meer zijn dan gesprekken en voorlichting om overlast te bestrijden. Het is noodzakelijk dat dit gebeurt, maar veel te laat. Al in 2014 had dit moeten worden opgepakt toen het nieuwe beleid van kracht werd.

Dat er met belangen en rechten van inwoners zo achteloos en onverantwoord wordt om gegaan door deze gemeenteraad blijf ik nog wel een tijdje volslagen verbijsterend vinden ben ik bang. Nou ja, nog 393 dagen en dan mogen onze inwoners zich opnieuw over de raad uitspreken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This