Ons Zeeuwen bin – toch niet zo- zunig

zondag 12 oktober 20081 reactie

Zeeuws meisjeDe provincie Zeeland is (naar het zich laat aanzien) een slordige 5 miljoen euro kwijt omdat zij dit geld ondergebracht had bij de failliete Amerikaanse bank Lehman Brothers. Dat is voor de Zeeuwen erg pijnlijk omdat het nog maar de vraag is of ze dat geld ooit nog terug zien.

Zorgelijker vind ik dat dit op advies van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) is gebeurd. De BNG adviseert lokale overheden (Gemeenten, provincies, waterschappen etc.) over financiële kwesties.

Daarom sluit ik niet uit dat ook wij als Dronten geld ergens hebben staan waar we nu wat minder blij mee zijn.

Die vraag heb ik inmiddels uitgezet per e-mail bij de griffie met het verzoek deze vraag nog vóór de fractievergaderingen van dinsdagavond te beantwoorden. Woensdag en donderdag spreken we immers over de begroting 2009 en dan is dit (met gevoel voor understatement) relevantie informatie!

Het blijft nog even spannend hoe de lokale overheden  hun geld terug gaan zien en bovenal of ze hun geld nog terug gaan zien. Hoe het ook zij; de uitspraak van het reclame Zeeuws meisje “geen cent teveel” heeft nu wel een hele andere bijklank gekregen.

1 Reactie

  1. Frank Pels

    Ons Zeeuwen bin – toch niet zo – zunig

    Tja……., maar de provincie Zeeland was wel zo vrekkig dat ze hun geld wegzetten in IJsland voor een paar procentpunt extra.

    Ik kan overigs melden (afgelopen donderdag gevraagd tijdens commissievergadering) dat de provincie Flevoland alleen geld uit heeft staan bij zeeeeeer solide Nederlandse banken.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This