Ons Zeeuwe bin -toch niet zo- zunig (2)

maandag 13 oktober 20084 reacties

Zeeuws Meisje: “Geen cent teveel”.Terwijl de beurzen vandaag weer wat lijken op te veren blijkt dat ‘ons Zeeuwen’ eigenlijk helemaal niet zunig bin’. Sterker nog, nadat dit weekend bekend werd dat de provincie Zeeland zo’n 5 miljoen euro is kwijt geraakt door geld in IJsland onder te brengen troeft de gemeente Goes daar vandaag overheen met zo’n 12 miljoen euro aan geld op IJsland. Voorlopig ziet het er naar uit dat deze overheden kunnen fluiten naar hun geld. De verantwoordelijk bestuurders zullen ‘boeiende’ debaten tegemoed kunnen zien vermoed ik zo.

Drontens wethouder Van As van financiën heeft me via de griffie bericht dat gemeente Dronten geen geld in het buitenland heeft ondergebracht en dús ook geen last ondervindt van de crisis. Da’s op zich een hele opluchting! 

4 Reacties

 1. OPA

  Mmm, dat “en dus” is weer niet zo’n opluchting. Crisis alleen buiten de grenzen?

 2. Frank Pels

  De verantwoordelijk bestuurders zullen ‘boeiende’ debaten tegemoed kunnen zien vermoed ik zo.

  Boeiend? volgens mij hebben de desbetreffende bestuurders in strijd gehandeld met de wet FIDO

 3. Frank Pels

  Nog even over de FIDO:

  Beleggen doet de gemeente dan ook niet om zoveel mogelijk rendement te maken, maar om geld dat in periode niet nodig is op een veilige manier te stallen. Daarom mag de gemeente alleen beleggen waardepapieren met weinig risico. Dus – bijvoorbeeld – niet in buitenlandse valuta.

 4. OPA

  Mannen, laten we wel wezen, twee maanden geleden was een spaarrekening op een IJslandse bank een zeer risico-arme investering die elke toets doorstond (let op, het is een spaarrekening in Euros!). De paniekreactie van Bos (geld alleen op de BNG) slaat dan ook nergens op. Geld aan een ander geven heeft altijd een risico, sterker nog, geld in je eigen zak houden is ook een risico. Zolang je leeft zijn risico’s niet 100% uit te sluiten.

  Als een gemeente 1 procent minder rente zou kiezen om nog strikter te handeren dan de strikte regels die ze hebben dan zouden ze daar bij een spaarcentje van 10 Miljoen elk jaar 100.000 Euro voor missen. Als gemeenteraad zou ik daar mijn vraagtekens bij zetten.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This