Onrust in de coalitie?

maandag 19 november 20072 reacties

OngerustheidHet komt me voor alsof er onrust is binnen de coalitie in Dronten van ChristenUnie, PvdA en CDA. Na het aftreden van wethouder De Graaf is de ChristenUnie op zoek naar een nieuwe wethouder buiten Dronten en deze is nog niet zo ineens gevonden.

Gerrit Wijnne schreef hierover een (in mijn ogen) onschuldige column in de Flevopost. De sterkking is dat de ChristenUnie zich misschien twee keer moet bedenken voordat men een wethouder van buiten Dronten haalt omdat hiermee in het verleden niet altijd goede ervaringen zijn opgedaan. Afsluitend concludeerd Wijnne dat een college met gedoogsteun van de ChristenUnie door CDA en PvdA niet wordt gewenst en er dan wel eens sprake zou kunnen zijn van een college crisis.

Nogsteeds las ik weinig nieuws. De column is in mijn ogen een reële weergave van de huidige politieke situatie in Dronten.
Het vermoeden dat er toch wat spanning in de coalitie zit bekroop me bij lezing van de PvdA website. Daar wordt PvdA-voorzitter Rense van der Heide in stelling gebracht om de column uit de Flevopost naar het rijk der fabelen te verwijzen.

Nu mag de pers schrijven wat ze wil, maar holle frases moeten bestreden worden.

zo valt er te lezen. Ook wordt de column gekwalificeerd als “hijgerige onzin”. Nu heb ik op communicatieles altijd geleerd dat je niet moet gaan ‘mauwen’ als berichten niet juist zijn, maar ook niet schadelijk of kwetsend. Je zou immers de indruk kunnen wekken dat er wél iets aan de hand is.

Da’s nou precies wat er hier gebeurd! Bij de PvdA is men ook niet dom en als de partijvoorzitter van Dronten in stelling moet worden gebracht om een column te weerleggen, die ik alweer vergeten was, geeft mij dat te denken…

Ik maar denken dat we weer een beetje in politiek rustiger vaarwater waren terecht gekomen. Schijn bedriegt dus kennelijk toch!

2 Reacties

 1. Frank

  Wordt er geen schaap met vijf poten gevraagd?

  – de wethouder mag niet ‘ van buiten komen’
  – en hij moet voldoende politieke en bestuurlijke ervaring hebben
  – o ja: hij moet ook nog van de ChristenUnie zijn

  Wat gek dat ze nog geen kandidaat hebben gevonden.

 2. Johan

  Ik durf er wel een kratje bier onder te verwedden dat CDA en PvdA in het geheel niet accoord gaan met een college zonder CU-wethouder. Paul heeft gelijk dat de column van Rense meer vragen oproept dan beantwoordt. En de VVD houdt zijn adem in & telt zijn knopen…

  johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This