Onduidelijkheid sportkosten scholen

vrijdag 15 februari 20130 Reacties

Wethouder Engelvaart

Wethouder Engelvaart

Gisteravond werd in de commissie een brief besproken van de middelbare scholen in Dronten die klagen over een onverwachte factuur van € 20.000 euro die men voor het gebruik van de buitensport-accommodaties moet betalen. Vragen over het beheer van de buitensport en wie daarvoor verantwoordelijk was kon wethouder Engelvaart zeer mager beantwoorden. Wel was opvallend dat hij verschrikkelijk boos werd op de commissie. “U heeft zelf de besluiten genomen over de buitensport en vraagt nu wat u besloten heeft. Gaat u in uw eigen notulen kijken” viel de wethouder uit op vragen van de Partij van de Arbeid.

Opmerkelijk was dat de wethouder aangaf het dossier zelf pas gisteren onder ogen te hebben gekregen terwijl deze zaak al een tijdje speelt. Het dossier ligt nu voor de gemeenteraad ter inzage en als daar aanleiding toe is komt de gemeenteraad daar vast en zeker op terug.

Wat ook niet zorgt voor extra duidelijkheid is dat de voorzitter van voetbalvereniging ASV Dronten in de media ontkent dat er een factuur van € 20.000 naar de scholen is verzonden. Maar die sturen toch geen brandbrief (pdf) naar de gemeenteraad als er niet zulke facturen zijn verstuurd?

De commissievergadering heeft helaas niet tot meer duidelijkheid geleid en deze moet er wel komen. Want er zijn voor mij twee vragen dominant die glashelder beantwoord moeten worden: wie is er verantwoordelijk voor het beheer van de buitensport en waar zijn de facturen waarover de scholen aan de bel trekken. De boosheid van de wethouder maakt dat mijn politieke gevoel zegt dat er wel eens een probleem kan ontstaan, terwijl dat (nog) helemaal niet nodig hoeft te zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This