Onduidelijkheid rond Hanzekwartier en scholen

woensdag 8 oktober 20081 reactie

HoofdpijnKomende donderdag staan de twee hoofdpijndossiers op de agenda. Het Hanzekwartier en het onderwijsstation. Het bijzondere over het Hanzekwartier is dat er geen stukken naar de raad zijn aangeleverd en dus wordt het een volslagen verassing wat er beproken wordt.

Verder schoffeert het college de gemeenteraad maar weer eens. Vorige week bracht men het bericht naar buiten dat het onderwijs als een soort van boulevard langs het spoor komt. Dat de gemeenteraad zich hierover nog moet uitspreken en misschien wel een hele andere mening is toegedaan lijkt het college geen bast te schelen.

Overigens; de gemeente past haar standaard methode toe als ze iets wil doordrammen. De raad heeft een commissie die hoorzittingen houdt met alle onderwijsinstellingen en met conclusies naar de gemeenteraad komt. Niet dat die conclusies er al zijn, maar toch gaan we besluiten. Dat doet de gemeente met burgers ook. Denk maar aan de Woon-Zorg-Zône waarbij het wel met bewoners werd gesproken, maar het uiteindelijke plan nu gewoon wordt doorgedramd.

Boeiend wordt het nu om te zien welke partijen komende donderdag zichzelf serieus neemt en dus extra tijd wil nemen om tot een goede integrale afweging te komen. Want wat er met het Hanzekwartier gaat gebeuren is volslagen onduidelijk. Dan is het dus dom om één stuk grond al vast te leggen. Daarbij zijn de plannen voor het onderwijs bij het spoor ondoordacht. Los van het feit dat er nog altijd een heel reëel plan ligt om alles naar het terrein van de CAH te verplaatsen.

Kortom, hollen we (in het belang van de coalitie) blind achter het college aan? Of nemen we onzelf serieus en kijken we (in het algemeen belang) even wat langer naar de voorstellen zodat we tot een weloverwogen en verstandig besluit komen?

Update: Nog geen uurtje nadat ik dit stukje heb geplaatst komt de griffie met de verslagen van de hoorzittingen onderwijs. Helaas ruim 12 uur nadat de fracties vergaderden. Het zal dus niet veel invloed meer hebben op het debat donderdag. Immers, de fracties zullen wel een standpunt hebben bepaald.

1 Reactie

  1. OPA

    Hmm, wat zal ik zeggen. Welke collegelid heeft zich nu laten inpakken door een vastgoedman, of door een raad van bestuur van een school, of zit zelf in een raad van bestuur van een school… of heeft een zware geloofsgenoot die hem adviseert of is het de dominee, of gaat het de “Aat de Jonge boulevard” heten.

    Tja, het blijft gissen als iets doorgedramd gaat worden, maar de overtuiging dat er iets niet pluis is roept het college op deze manier over zichzelf af. Iemand met enige ervaring weet inmiddels dat er fracties zijn die nog jarenlang blijven loeren op een bewijs. Dat blijft je achtervolgen.

    Raddraaiers worden gevonden, de meelopers kunnen nu nog opstaan maar straks zijn ze mede besmet en dat zal iedereen weten ook.

    Zo, is dit niet een lekker staaltje van heksenjacht 🙂

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This