Onderwijsstation

dinsdag 20 september 20050 Reacties

Het proefstation (voor de fruitteelt of veehouderij), het treinstation, het busstation en nu dan in Dronten het Onderwijsstation. Ik had al geen beeld bij het regionaal arrangement, maar het onderwijsstation maakt het er niet beter op. Behalve dan dat ik begrippen lees als "landmark" en grote oppervlakten. Het schrikbeeld van een nieuw mega project a la de Meerpaal komt snel bij me op. Dat moeten we misschien toch niet willen. Of juist wel? Is het een kans en een uitdaging?

Ik weet het nog niet zo net! Dat een klustering van scholen wel nuttig kan zijn wil ik best geloven, maar of je er dan een station in de schoon moet bouwen en bedrijfsruimten… dat is voor mij niet meteen logisch. Natuurlijk zegt de gemeente nu dat ze alleen verantwoordelijk zijn voor het scholen gedeelte en de rest door projectontwikkelaars moet worden gedaan, maar dat wil ik eerst wel eens heel goed onderbouwd zien en helder vast gelegd in contracten en convenanten. Beter dan de Meerpaal, want ik weet wel zeker dat daarover het laatste woord nog lang niet is gezegd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.