Onderwijsinspectie moet zich niet aanstellen!

zaterdag 8 september 20071 reactie

Vrije School“Het roer moet om op de Vrije Scholen” meldt RTL Nieuws.

De Onderwijsinspectie wil dat deze scholen gaan reorganiseren, omdat nu niet voldoende duidelijk is wat ze de kinderen bijbrengen. De inspectie trekt aan de bel omdat uit een onderzoek uit 2004 is gebleken dat op de lijst van 40 ‘zeer zwakke basisscholen’ 14 Vrije Scholen stonden. De inspectie vindt dat de Vrije Scholen hun leerlingen eerder en sneller moeten leren rekenen en schrijven. De directie van de Vrije Scholen heeft al laten weten systematischer bij te gaan houden wat kinderen wordt geleerd.

Nu kan ik lekker flauw gaan zitten doen over de onderwijsinspectie die kennelijk moeite heeft met begrijpend lezen omdat ze nu, anno 2007, pas een rapport van 2004 openbaar maakt. Dat had ik als Vrije Scholier toch sneller gedaan.

Dat de Vrije Scholen beter gaan bijhouden wat ze onderwijzen is niet zo erg en ietsjes meer aandacht voor rekenen en schrijven kan ook geen kwaad. Maar om nu alle Vrije Scholen in de hoek te zetten is echt flauwekul.

Mocht u dit stukje hebben gelezen en begrepen is dat het beste bewijs dat je op de Vrije School best wel schrijven leert!

1 Reactie

  1. henk

    hoera!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.