Onderhandelingen

dinsdag 25 juli 20060 Reacties

{mosimage}Ja, ja, ik weet het; het is ook dom om te gaan zeggen dat je een paar dagen vakantie gaat houden met je weblog als er nog wordt onderhandeld met de Meerpaal. Want voor je het weet voel je jezelf toch weer uitgedaagd een stukje te gaan spellen over de Meerpaal… Ik geloof dat ik al eens eerder heb gezegd dat De Meerpaal de politiek wel “voor altijd” bezig zal blijven houden. Want echt rustig is het er nog steeds niet rond geweest. Nu zitten de onderhandelingen met de gemeente over de subsidie weer (of beter nog steeds) muur en muur vast.  Dat is jammer, want de Meerpaal moet nu eens eindelijk uit de hoek van negatieviteit en gezeur komen. Maar goed, de gemeente vindt dat het voor € 5,6 miljoen moet, de Meerpaal wil € 6,2 miljoen. Mij zal het verder worst zijn hoeveel het gaat kosten, want de Meerpaal kan eigenlijk niet failliet.


Dat wil zeggen de BV wel, maar het gebouw en alle activiteiten gaan dan toch wel door. Want dat zijn taken van de gemeente en die zal dan, of ze wil of niet, moeten bijspringen. Dus geef in Godsnaam die € 6,2 miljoen en laat de Meerpaal aan het werk gaan. Dan kan men eindelijk eens “normaal” gaan draaien en zien we voor de volgende jaren wel of de exploitatie van de Meerpaal anders en/of efficiënter ingericht kan gaan worden. Maar de gemeente, zowel de gemeenteraad als het college, moeten niet snel  € 600.000,= “voordeel” willen boeken op de bezuinigingen als straks blijkt dat we de Meerpaal in grote moeilijkheden hebben gebracht. Want dan zijn we nog veel verder van huis. Dan kan het nu wel een mooie bezuiniging lijken, maar blijkt het, als zo vaak al gebeurd, het verschuiven van een probleem nu naar de toekomst. En met die doorgeschoven problemen uit het verleden heeft Dronten al veel te veel te kampen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.