Oh; Flevoland, kijk toch naar Schiphol!

zaterdag 22 april 20060 Reacties

Het kabinet heeft voor de vierde keer in tien jaar tijd Schiphol doen groeien. De geluidsnormen werden opgerekt en de omgeving komt er weer bekaaid vanaf.
Oh; Flevoland kijk toch naar Schiphol en bedenk of dit thuis hoort ik onze polders, waar wij rust, ruimte en groen als steekwoorden gebruiken om onze kwaliteit te duiden.

Denk niet dat “dat hier niet zal gebeuren”! Geen zakenvliegveld met beperkte overlast, maar een charterluchthaven waar brullende vliegtuigen af en aan vliegen.
Gedaan zal het zijn met de stilte van de polders, gedaan zal het zijn met de rust van Lelystad, Zeewolde en Dronten!
Wat krijgen we er voor terug? Economische groei? Nieuwe werkgelegenheid, misschien… Maar dat is niet zeker totdat de banen er ook echt zijn.
Maar wat verliezen we? ALLES!

Als achtertuin van de Randstad en poort naar de Veluwe (zoals burgemeester De Jonge Dronten tijdens de nieuwjaarsreceptie beschreef) heeft Dronten alles in handen om, met goede ontsluitingen naar de Randstad, de ideale woonplaats te worden voor mensen die de drukte van de Randstad willen ontvluchten. Dronten is rustig, ruim en groen. Als je een mooi huis koopt in de Gilden (in aanbouw) en er raast straks een vliegtuig over je dak die in Lelystad aan de grond moet staan, dan is het gedaan met de rust!

Oh; Flevoland, kijk toch naar Schiphol. Geloof de mooie praatjes niet. Niet van de regering, zeker niet van de luchtvaart sector en zéker niet van de Schiphol/Airport Lelystad directie. Mooie praatjes, gebakken lucht!
Behoud het polder karakter en stop Airport Lelystad, voor het écht te laat is!

De uitbreiding van de Luchthaven Lelystad is een ongewenste ontwikkeling. Die voor de regio vooral tot herrie, stank en overlast zal leiden. De zogenaamde economische groei en werkgelegenheidseffecten worden al jaren positief voorgespiegeld. Terwijl de voorwaarden waaronder de luchthaven ontwikkeld mag worden inmiddels al onder druk staan.

In dit dossier een overzicht van alle blogberichten over de Luchthaven Lelystad op deze website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.