Nu we er toch zijn

donderdag 20 juli 20060 Reacties

{mosimage}Het is grappig, al maanden terug was BNN in Dronten om te testen hoe gast vrij de gemeente is en al even zo lang hangt aan het gemeentehuis het bordje van Eddy Zoeÿ. Maar sinds de uitzending van maandag wordt er (logisch) veel over gesproken. Gisteren zag ik gij het gemeentehuis dat er ook foto’s van gemaakt worden.
Ik heb me erg vermaakt met de uitzending die hier terug te zien is via BNN. Het geeft een leuk beeld van Dronten zoals ook De Stentor vandaag beschrijft. Leuk artikel en hoewel het tegen mijn gewoonte in is zal ik het hieronder zetten.

Presentator Eddy Zoey in gastvrij Dronten
Door GERALD MEIJER

{mosimage}20 JULI 2006 – DRONTEN – Gezien bij BNN? In het programma ‘Nu we er toch zijn’ dook presentator Eddy Zoey Dronten in. Doel: kijken hoe gastvrij de gemeente in Flevoland is. Resultaat: Dronten is de eerste gemeente die van de makers van het programma gastvrijheid ‘met een gouden randje’ toebedeeld kreeg.
Altijd leuk om te zien hoe een plek die je goed kent naar voren komt in een landelijk tv-programma dat diezelfde plek niet kent. Zoey, zijn cameraman en geluidsman vielen met hun neus in de boter. Ze belden aan bij een studentenhuis – niet zo heel erg Drontens – aan de Rede – wel Drontens – en vierden een stukkie feest mee. Veel rommel, smakelijk bier, een slaapplek en een aardige entree in het leven van Dronten.

Doorgaans maken landelijke media een karikatuur van de plek waar ze zijn. Domineren vooroordelen het beeld. Maar Zoey is van oorsprong een Kampenaar: hij heeft daar niet veel last van. Hij liet zich verrassen en ontdekte tot zijn verrassing dat het goed toeven is in Dronten.

Dat leverde aardige beelden op. Jongeren met crossauto’s (heel polders). En we konden zien dat De Jonge de katholieke versie van het Onze Vader bidt aan de dis. Behoorlijk CDA. En dat hij lachend Zoey op zijn nummer zette. Heel erg De Jonge.

We konden ook zien dat de burgemeester heus een tikkeltje ijdel is. Toen Zoey het ‘gouden’ plakkaat ongevraagd aan het gemeentehuis bevestigde, kwam De Jonge getooid met ambtsketen het gemeentehuis uit. Alsof hij die de hele dag draagt. En natuurlijk kwam gemeentevoorlichter Henk van den Brink in zijn kielzog naar buiten. Alsof Van den Brink de onlosmakelijke schaduw is van zijn burgemeester.

Maar meest opmerkelijk was de uitspraak van De Jonge bij de opening van restaurant De Rede. Die het ‘enige mooie echte restaurant van Dronten’ is. Sorry? Wij weten er nog wel een paar in Dronten. De Jonge moet zelf ook maar eens Dronten induiken. Net als Zoey. Daar leer je van.
(Bron: De Stentor)

Nou, die laatste opmerking kan De Jonge in zijn zak steken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.