NS-Service

woensdag 29 oktober 20082 reacties

ErmeloGisteravond was ik op weg van mijn werk in Utrecht naar de fractievergadering in Dronten. Zoals elke dag reis ik terug via Harderwijk om daar de bus naar Dronten te nemen. Vlak voor Harderwijk echter kwam de trein stil te staan en werd er omgeroepen dat er een aanrijding met een persoon had plaatsgevonden bij station Harderwijk. Dat is natuurlijk verschrikkelijk nieuws, maar als reiziger wordt het wel byzar als je station Harderwijk (letterlijk) kan zien liggen en je de mededeling krijgt: “we keren om”. Na enige tijd begon de trein ook daadwerkelijk de andere kant op de rijden en aangekomen bij station Ermelo werd er doodleuk gemekd dat “dit de stoptrein naar Utrecht” is.

Ja wacht even; daar kwam ik dus net vandaan! Kennelijk dacht iedereen dit wat de trein stroomde leeg op station Ermelo. En daar sta je dan. Het was een kleine 4 graden boven nul en station Ermelo is niet helemaal ’the place to be’ als je moet wachten op een station. Na enkele minuten werd er omgeroepen dat alle treinverkeer rond Harderwijk was gestermd en dat men nog niet wist of er bussen zouden worden ingezet. Maar ja, wat te doen als gestrand reiziger in Ermelo?

Op bussen heb ik dus niet gewacht en meteen Berco en Bregje (vrienden uit Dronten)  gebeld met de vraag of ze me alsjeblieft wilden komen halen. In dik een half uur was Berco er leverde me af voor het Eiland aan de Rede zodat ik zelfs met een patatje achter de kiezen minder dan een half uur te laat in de fractie kon aanschuiven en nauwelijks iets gemist had.

Pas net voordat Berco in Ermelo aankwam waren er ook medewerkers van de NS gearriveerd om informatie te geven. De informatie dat er eigenlijk niets ging gebeuren en ze niet wisten hoe lang het nog zou gaan duren. Sja; daar had je dus niet veel aan. Wel vond ik het verassend dat de mensenmassa die uit de trein kwam binnen een dik half uur ook bijna weg was. Iedereen werd van alle kanten opgehaald en er werden een hoop mensen door wild vreemden even naar de volgende stations gebracht. Dat was heel wat betere servers als van de NS (hoewel; een aanrijding kun je nooit incalculeren).

Hoe dan ook; ik was erg blij met mijn lift!

2 Reacties

 1. stephan

  weet iemand wat er precies is gebeurd?
  of de trein iemand aan reed of dat het een auto was?

  en weet ook iemand wie het is overkomen?

 2. Paul Vermast

  Beste Stephan,

  Deze aanrijding was ruim een jaar geleden. Iemand op station Harderwijk werd op de fiets gegrepen door een trein.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.