NS politie?

donderdag 24 april 20080 Reacties

Oud embleem van de NS politie uit vervolgen tijdenDe Nederlandse Spoorwegen willen conducteurs gaan uitrusten met handboeien en een wapenstok om zo zelf op te kunnen treden tegen lastige reizigers en minder vaak een beroep te doen op de politie meldt RTL Nieuws.

Volgens mij is dat geen goed idee. Het Korps Landelijke Politie Diensten kent al de spoorwegpolitie en daar moet dus geen nieuw team van NSers bij komen. Politietaken horen bij de politie en nergens anders.

Daarbij (en dat is een meer principieel punt) is het in Nederland zo dat enkel en alleen de Staat het geweldsmonopolie heeft. De daarvoor bevoegde diensten (politie, leger etc) mogen in voorkomende gevallen geweld gebruiken. Dan nog wordt er bij ieder geval van geweld zorgvulig geëvalueerd.

Naar mijn stellige overtuiging moet dit geweldsponopolie enkel en alleen bij de Staat blijven en dus moeten we geen conducteurs gaan bewapenen met wapenstokken. Als dat nodig is zit er maar één ding op: bel de spoorwegpolitie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.