Kaartje Hanzelijn (© NOS Journaal)De gemeenteraad van de Noordoostpolder heeft afgelopen donderdag het College de opdracht gegeven uit te zoeken of er een station Lelystad-Noord met een transferium mogelijk zouden zijn. Mij lijkt dat een zinnig voorstel, maar ik zou het station dan nog iets meer in noordelijke richting willen verplaatsen en roep óns Drontense college op om samen met de NOP te gaan onderzoeken of er niet een station Swifterbant met een transferium kan komen.

De verbindingen vanuit de NOP met Swiferbant zijn via de A6 erg goed en het zou voor de verdere ontwikkeling van Swifterbant een mooie stap vooruit zijn als het dorp (op enige afstand, dat wel) een eigen station zou krijgen. Een station in het noorden van Lelystad lijkt me voor de stad minder aantrekkelijk dan het (al in ruwbouw bestaande) Lelystad-Zuid dat tegelijk met de uitbereiding van de Luchthaven zal worden uitgebouwd. Daarbij zal Lelystad zich naar het noorden minder uitbereiden dan naar het zuiden. Voor Swifterbant echter kan het juist een reden zijn om te gaan uitbereiden ten zuiden/oosten van de Biddingweg.

Kortom; goed voorstel van de NOP om voor een station Swifterbant te pleiten! College van Dronten, laat je horen en doe mee!