NOP pleit voor station Swifterbant!

zaterdag 10 november 20070 Reacties

Kaartje Hanzelijn (© NOS Journaal)De gemeenteraad van de Noordoostpolder heeft afgelopen donderdag het College de opdracht gegeven uit te zoeken of er een station Lelystad-Noord met een transferium mogelijk zouden zijn. Mij lijkt dat een zinnig voorstel, maar ik zou het station dan nog iets meer in noordelijke richting willen verplaatsen en roep óns Drontense college op om samen met de NOP te gaan onderzoeken of er niet een station Swifterbant met een transferium kan komen.

De verbindingen vanuit de NOP met Swiferbant zijn via de A6 erg goed en het zou voor de verdere ontwikkeling van Swifterbant een mooie stap vooruit zijn als het dorp (op enige afstand, dat wel) een eigen station zou krijgen. Een station in het noorden van Lelystad lijkt me voor de stad minder aantrekkelijk dan het (al in ruwbouw bestaande) Lelystad-Zuid dat tegelijk met de uitbereiding van de Luchthaven zal worden uitgebouwd. Daarbij zal Lelystad zich naar het noorden minder uitbereiden dan naar het zuiden. Voor Swifterbant echter kan het juist een reden zijn om te gaan uitbereiden ten zuiden/oosten van de Biddingweg.

Kortom; goed voorstel van de NOP om voor een station Swifterbant te pleiten! College van Dronten, laat je horen en doe mee!

De uitbreiding van de Luchthaven Lelystad is een ongewenste ontwikkeling. Die voor de regio vooral tot herrie, stank en overlast zal leiden. De zogenaamde economische groei en werkgelegenheidseffecten worden al jaren positief voorgespiegeld. Terwijl de voorwaarden waaronder de luchthaven ontwikkeld mag worden inmiddels al onder druk staan.

In dit dossier een overzicht van alle blogberichten over de Luchthaven Lelystad op deze website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This