Noord-Korea dreigt

dinsdag 10 oktober 20060 Reacties

Vanmorgen heeft Noord-Korea als aanvulling op haar eerste kernproef gisteren gedreigd er nóg een te doen. De wereld is boos, maar staat eigenlijk ook machteloos. Een beter voorbeeld waarom we met kernenergie moeten stoppen kan ik niet bedenken. Het is gevaarlijk, het afval is levensgevaarlijk en de zooi in verkeerde handen kan rampen veroorzaken. Al in de jaren ’50 van de vorige eeuw is er een Non-proliferatieverdrag gesloten waarin werd geregeld dat de wereld alles op alles zou zetten de verspreiding van kernwapens te voorkomen en het arsenaal af te bouwen. In die tijd hadden 5 landen “de bom” en daarom zijn dat de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad. De VS, Groot-Brittannië, Rusland, Frankrijk en China. Van dat verdrag is niet veel terecht gekomen helaas.  
Zoals alle analisten al zeggen speelt Pjongjang hoog stel met de bom en ik hoop dat de wereld hier zonder ongelukken uit weet te komen. Maar daar ben ik met “die cowboy in het Wittehuis” nog niet zo zeker van!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.