Nooit meer Tsjernobyl

woensdag 27 april 20050 Reacties

{mosimage}Het was gisteren alweer 19 jaar geleden dat de grootste nucleaire ramp uit de geschiedenis plaatsvond. Ook dat is een dag die we ons ieder jaar moeten blijven herinneren. Juist nu het kabinet weer openlijk over denkt om de kerncentrale Borssele langer open te houden omdat het van die “schone” energie is. Je hebt geen last van CO2 uitstoot aldus de voorstanders.
De verschrikkingen van Tsjernobyl bewijzen dat kernenergie niet “schoon” is maar levensgevaarlijk. En als je bedenkt hoe de wereld in de laatste 100 jaar is veranderd, kun je je niet voorstellen dat we met een gerust gemoed afval produceren dat nog 120.000 jaar levensgevaarlijk blijft.
(Op de foto: Het dorpje Pripyat dat totaal verlaten is na de ramp. De reactor is op de achtergrond zichtbaar. 26 april 1986 was er kermis in het dorp. Het reuzenrad is op de voorgrond zichtbaar).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.