Noodopvang dakloze asielzoekers blijft open

vrijdag 9 juni 20060 Reacties

{mosimage}In de commissie Algemene Zaken heeft gisteravond een meerderheid zich uitgesproken voor het langer openhouden van de noodopvang voor dakloze asielzoekers zoals die al enige jaren in Dronten bestaat. Op initiatief van GroenLinks was een brief van het bestuur van de opvang op de agenda van de commissie geplaatst en werd er over gesproken. Vorige week diende de SP al een motie van deze strekking in maar deze werd aangehouden omdat er tijdens deze commissie al over gesproken zou worden. Vrijwel unaniem liet de commissie weten dat de menselijke verhoudingen voorop staan en we deze mensen niet op straat mogen zetten.
GroenLinks is tevreden met het standpunt van de raad en verwacht van het College dan ook niet anders dan dat zij de stichting noodopvang dakloze asielzoekers laat weten dat de financiering voor de twee overgebleven bewoners (die de gemeente financiert) gehandhaafd blijft!

Ik vond het alleen wel een beetje beschamend dat de CDA wethouder Langeweg de commissie vroeg na te denken hoe we dit allemaal financieren. Want het kost de gemeente per kwartaal zo’n € 5300,- en dat is een behoorlijk bedrag. Laat ik voorop stellen dat dit best een hoop geld is, maar je dat ook weer niet moet overdrijven. Op de gemeentelijke begroting valt het weg en ik vind het des te beschamend omdat door het College zelf steeds weer een greep wordt gedaan uit de ‘algemene reserve’ van de gemeente als ze weer eens ergens geld voor nodig hebben. Dat is dan geen probleem en nu het gaat om een humanitair bestaan voor mensen die het toch al moeilijk hebben wordt dit plotsklaps een probleem. Da’s nou naastenliefde op zijn CDA’s vermoed ik.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.