Nog 300 dagen

woensdag 24 mei 20170 Reacties

En dan gaan de stembussen open voor het kiezen van de nieuwe gemeenteraad. Hoewel 300 dagen nog klinkt en voelt als heel ver weg, zie je dat de verkiezingen hun schaduw vooruit beginnen te werpen. Het college van Dronten is (al een tijdje) uitgeregeerd en ook de coalitie houdt elkaar minder stevig vast. Politiek gedoe als gevolg. Veel politiek gedoe de laatste weken, al blijft het meeste daarvan intern.

Nog veel werk

Maar voor partijen is er vooral nog veel werk te verzetten. Er moeten kandidaten worden gezocht, programma’s worden gemaakt en een campagne gepland. Vaak zijn het dezelfde mensen die daarvoor weer worden gestrikt. Omdat we ze kennen en omdat ze het eerder hebben gedaan. Dus zijn we blij met ze en doen we opnieuw een beroep. Zoals we dat de afgelopen maanden al deze voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. En zoals we dat ook na de volgende verkiezingen op nieuw zullen doen. Want in 2019 staan er weer twee verkiezingen voor de deur: die van Provinciale Staten en die voor het Europees Parlement.

Ambitie

Voor de komende jaren heb ik -als de kandidatencommissie en de leden me opnieuw op de lijst willen zien- nog wel een paar stevige ambities voor Dronten. De focus moet nu echt eens van groei naar versterking van de bestaande kwaliteit, met ondernemers samen moeten we nieuw bedrijfsleven naar Dronten proberen te trekken. Bedrijfsleven dat aanvullend is op de ondernemers die we hier al hebben. Ik wil dat we nu eens echte keuzes gaan maken voor de toekomst in plaats van de bestaande situatie beschrijven.  Om deze vervolgens als visie aan de man proberen te brengen, zoals het huidige college doet. Met de raad wil ik stappen maken om onze eigen werkwijze te verbeteren. De deuren van ons raadhuis letterlijk en figuurlijk open te zetten voor onze inwoners. U weet dat er speelt in uw straat, dus als we daarover een besluit moeten nemen wil ik weten wat u er van vindt! Maar vooral ook zorgen dat we de inwoners die het zelf niet bolwerken een helpende hand te blijven reiken. En vooral stevige stappen voorwaarts te zetten in verdere verduurzaming van onze gemeente!

 Welkom

Ambitie die de komende maanden moet worden vertaalt in een mooi nieuw programma. Hopelijk met nieuw aanstormend talent op de lijst! Want alleen kan ik dat allemaal niet voor elkaar krijgen. Dus; mocht je deze ambitie herkennen en zin hebben om mee te doen? Dan ben je van harte welkom! Mensen met goede ideeën en tijd of zin om raadslid te worden kunnen we goed gebruiken! Meld je dan vooral bij onze voorzitter Cebus Korteweg!

Graag tot ziens!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This