NJET

maandag 13 februari 20060 Reacties

{mosimage}Bijna wilde ik uitroepen “het moet niet gekker worden” toen ik gisteren hoorde van de uitspraken van de staatsecretaris voor milieuvervuiling en kernenergie. Maar meteen bedacht ik me hoe vaak ik dat de afgelopen drie jaar heb gedacht. Steeds vaker bedenk ik dat de wereld gek is dat D66 de weg kwijt is en haar lang gekoesterde principes verloochend.
Niet het langer openhouden van Borssele is een optie, nee men wil nu ook nog een nieuwe kerncentrale in Nederland gaan bouwen. Daarop bestaat maar één antwoord en in het jaar dat we herdenken dat 20 jaar geleden een kerncentrale ontplofte in Tsjernobyl is het toepasselijk in het Russisch: “Njet!”

Dat mag en zál niet gebeuren. Het kan niet zo zijn dat we generaties na ons gaan opzadelenmet afval dat nog 120.000 jaar (!!!) levensgevaarlijk blijft. Als de Romeinen kernenergie hadden gehad bewaakten wij vandaag de dag nóg hun afval!

Het klimaat probleem is een belangrijk issue, maar mag niet de legitimatie zijn om het ene probleem voor het andere en misschien wel grotere te vervangen. Misschien ztijgt de zeespiegel met enkele meters, misschien komt Nederland daardoor gedeeltelijk of geheel onder water te staan, uiteindelijk zal de mensheid zijn evenwicht wel weer vinden op de hoger gelegen gedeelten van de aarde, maar hoe de wereld er over 100.000 jaar ook uit zal zien, ze zitten op 20.000 jaar opgescheept met het afval dat wij nu produceren! Enkele {mosimage}jaren geleden vierden we met veel tam tam het jaar 2000. Tweeduizend jaar beschaving! Ow; wat waren we trots! Als je dan durft te besluiten over het gaan produceren van afval dat 120.000 jaar levensgevaarlijk blijft ben je naar mijn mening niet goed bij je hoofd!
Het wordt dus hoog tijd dat mensen van CDA, VVD en LPF die nu onomwonden vóór kernenergie uit de Tweede Kamer weg worden gestemd en deze mensen zouden nooit meer een functie in het openbaarbestuur of bedrijfsleven moeten krijgen waar ze dit soort besluiten kunnen nemen, ze blijken handelingsonbekwaam!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.