Nieuwjaarscabaret – ‘genoemd’

zondag 4 januari 20093 reacties

GenoemdDit jaar was er bij de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie geen show van Thomasvaer en Pieternel en dat was tot groot ongenoegen van veel mensen. Maar de shows worden volgens de 37 jaar oude traditie door de verenigingen van dorpsbelangen georganiseerd en Dronten heeft deze niet meer. Omdat het raadsledencabaret niet van de grond gekomen is was er een alternatief bedacht: Twee boeren en een dominee. Een cabaretgezelschap uit de Noordoostpolder (“Jongens van over de brug” zoals ze zichzelf noemden) dat de politiek het afgelopen jaar van commentaar voorzag. Voorname bron van informatie was dan (en hoe kan het ook anders 😉 ) dit weblog. 

Hoogtepunt van de avond vond ik dat de gemeenteraad (die in overgrote meerderheid erg tegen raadsleden op het toneel tijdens het cabaret was) zonder enig commentaar braaf het podium op klom om de zaal ‘lang zullen we leven’ toe te zingen. Hoezo geen raadsleden op het podium zoals vooraf werd ‘geëist’.  

De show zelf vond ik erg grappig. Zelden de gemeenteraad (en de rest van de zaal) zoveel zien bewegen als op de gymnastiekoefeningen die twee boeren en een dominee de zaal lieten doen. Ook was mijn jaarlijkse onvrede over het uitblijven van kaarten voor de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente goed aangekomen bij het cabaretgezelschap en werd op de vraag hoeveel burgerraadsleden er waren pijnlijk duidelijk dat ik erg alleen zat als burgerraadslid op de eerste rijen. Gelukkig kon ik de vraag of ik legaal aan mijn kaartje was gekomen bevestigend beantwoorden. 

Maar over aandacht had ik überhaupt niet te klagen. Want er werd uitgebeid stil gestaan bij het burgerraadslid dat laatst onderuit ging en naar het ziekenhuis moest. In een behoorlijk aangedikt verhaal met een ambulance die langs alle ziekenhuizen in de regio zou hebben gereden maakte ze het punt dat ik uiteindelijk in het ziekenhuis van Emmeloord door een Belg ben geopereerd. Wel; dat punt gun ik ze graag, want ik vond het ziekenhuis van Emmeloord een prettig ziekenhuis (voor zover je dat over een ziekenhuis kan zeggen).  

“Dat je als politicus zo op je bek kan gaan” voegden ze er aan toe. 

Sja dat had ikzelf ook al wel geconstateerd hahaha. 

Nu had ik vlak na mijn val niet te klagen over belangstelling met mijn hoofd dat er nogal geschonden uit zag. Maar gisteravond tijdens de Nieuwjaarsborrel heb ik meer dan eens moeten vertellen wat me nu toch was overkomen. 

Nou ja, het hoogst haalbare in de politiek is volgens mij de Nieuwjaarsshow halen en da’s bij een burgerraadslid vermoed ik, niet eerder zo uitgebreid gebeurd. Dus laten we dat punt aan het begin van het jaar maar even ‘cashen’. 

3 Reacties

 1. johan

  Maar vond het publiek, waar het toch eigenlijk voor bedoeld is, en niet voor jullie bobo’s, het ook leuk?

  Heeft ons Aat de avond nog een beetje overleefd & er zich aardig uit weten te lullen?

  Kunnen we nu dan eindelijk Thomasvaer en Pieternel ten grave dragen?

  johan

 2. Paul Vermast

  Ja hoor, het publiek vond het (denk ik) ook erg leuk. De burgemeester heeft (da’s knap van hem) geen domme dingen gezegd en nee; volgend jaar is er gewoon weer Thomasvaer verzorgd door Swifterbant!

  Groeten,
  Paul

 3. Louis Vermast

  Kom eens uit die polder vandaan en kom eens naar Brabant. Groeten Ome Louis

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.