Nieuwe wethouder: mr. Filip van As

vrijdag 23 november 20073 reacties

Mr. Filip van AsDe ChristenUnie draagt mr. Filip van As voor als nieuwe wethouder van Dronten. Van As is op dit moment demissionair wethouder van Leiden waar hij in een coalitie met GroenLinks zat. Da’s iets dat alvast voor hem pleit 😉

Hoewel… de boel is daar natuurlijk wel gevallen maar aldus GroenLinks collega en Leids raadslid, Hans van Egdom komt dat omdat de SP de rug niet recht wist te houden in de coalitie. Daarbij is men daar gevallen over een tram en die hebben we hier in Dronten natuurlijk niet 😉

In een blad van de Universiteit Leiden wordt hij alsvolgt opschreven:

De laatste acht jaar onderscheidde Van As zich door zijn oppositie […] terwijl hij tegelijkertijd als bruggenbouwer partijen vaak bij elkaar bracht. Daarbij viel hij op door zijn dossierkennis. 

De ChristenUnie laat in haar persbericht weten dat de heer van As na zijn benoeling (op 20 december) zo snel mogelijk naar Dronten van verhuizen.

Mijn algemene eerste indruk is behoorlijk positief!

3 Reacties

 1. Vincent Kagie

  Gefeliciteerd met Filip, of juist niet omdat jullie in de oppositie zitten ;). Hij is een goede en integere wethouder. Hij krijgt bij jullie wel een heel andere portefeuille dan bij ons had. Bij ons deed hij nl. bestuur, economie en personeelszaken.

  Trouwens het probleem met de tram was niet dat hij er was, maar of hij er zou moeten komen dus juich niet te vroeg ;).

 2. Paul Vermast

  whahaha ik zal het in de gaten houden dat ‘ie niet over een tram zal beginnen 😉

  Maar alle gekheid op een stokje; fijn te horen dat het een goede wethouder is.

 3. hans van egdom

  Gefeliciteerd met Filip. Ik kan je verzekeren dat je met Filip een hele goeie hebt. Het is werkelijk doodzonde dat hij door het onnozele gedrag van de SP de Leidse politiek heeft moeten verlaten.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.