Nieuwe wethouder: Bauke Braaksma

dinsdag 23 september 20082 reacties

Wethouder Bauke BraaksmaHet konijn dat het CDA uit de hoge hoed heeft getoverd kennen we al een tijdje. Oud-wethouder Bauke Braaksma gaat dus zijn pensioen onderbreken om wethouder Engelvaart tijdelijk te vervangen. Door een oud-wethouder uit het wachtgeld te halen kost het de gemeente niet veel extra geld en daarmee vind ik het wel een slimme stunt.

Vermoedelijk is dit nooit de opzet geweest toen, tijdens de vakantie van burgemeester Aat, bekend werd dat het CDA met een vervanger wilde komen. Want ik heb tot nu toe hele andere namen horen fluisteren in de wandelgangen (de Stentor schrijft hier vandaag ook over). Dus soms heeft commotie schoppen als oppositie wel degelijk zin!

Hoewel ik met de gekozen oplossing wel redelijk kan leven houd ik aan het hele gedoe rond de vervanging van Hans Engelvaart een smerige smaak over in mijn mond. Het gekozen moment om over de vervanging te beginnen, de wijze van communiceren, de rol waar de PvdA in werd geduwd en natuurlijk de persoonlijke levenssfeer van Hans die zwaar werd geschonden maken dat ik er met weinig vreugde op terug kijk. Hopelijk komt er nu rust zodat Hans in goede omstandigheden kan werken aan zijn herstel en ik wens hem van ganser harte daarbij alle goeds toe!

Voor ons als raad geldt dat we de borst nat kunnen maken. Want de bijdragen van wethouder Braaksma kenmerken zich door een onnavolgbare snelheid waarbij je uiterst goed moet luisteren om goed te horen wat hij daadwerkelijk zegt (en da’s naar goed CDA-gebruik meestal niet al te veel). Maar we mogen ons misschien ook weer verheugen op een aantal Braaksma-citaten als het “stapelen van stenen” voor bouwen of “onredabele dakpannen” voor leegstaande gemeentelijke gebouwen.

Alles overziend ben ik met de gekozen uitweg minder ontevreden als ik eerder had voorzien. Voor mij is dit de enige min of meer aanvaardbare oplossing.

Bauke; welkom terug!

2 Reacties

  1. Gerrit

    en wat dacht je van: “niet lullen, maar poetsen”? of: “daar mag u deze bestuurder op afrekenen”? wordt weer smullen.

  2. Erwin

    Met een klein klusje tussendoor heeft deze CDA-prominent geregeld dat hij bijna 10 jaar lang allerlei vrijwilligerswerk kan doen, terwijl de kosten (wachtgeld) worden betaald door de gemeenschap. Schandalig dat een arme gemeente zo met haar geld omspringt.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This