Nieuwe voorzitter

zaterdag 13 mei 20060 Reacties

{mosimage}GroenLinks heeft weer een voorzitter. Met grote meerderheid is vanmiddag Henk Nijhof (54) uit Hengelo tot (interim) voorzitter van het partijbestuur van GroenLinks gekozen door de partijraad (PR). Daarmee is het bestuur weer voltallig na het vertrek van Herman Meijer op 2 april naar aanleiding van het terug draaien van het royement van Sam Pormes door de PR. Het is een goede zaak dat het bestuur nu weer voltallig is en weer aan het werk kan op volle sterkte, want er staat het komende jaar heel veel te gebeuren voor GroenLinks, nou ja sowieso in politiek Nederland. Want er komen verkiezingen aan voor Provinciale Staten (7 maart) en de Tweede Kamer (16 mei) en de Eerste Kamer (door de nieuwe Provinciale Staten). Kortom werk genoeg.
Ik heb grote waardering voor de leden van het partijbestuur die de afgelopen anderhalve maand zonder voorzitter hebben doorgewerkt en GroenLinks draaiende hebben gehouden. Mijn waardering en dank daarvoor!

De nieuwe PR (vandaag was haar tweede vergadering in deze samenstelling) lijkt nog al een eigen menig te hebben. Zo stemden we afgelopen vergadering nog tegen het royement van Sam Pormes, vandaag keerde de PR zich tegen het voorstel om tot een  nieuwe samenstelling en verkiezingsprocedure van de raad te komen dat nog onder de oude PR in gang was gezet. De huidige PR wil het laten zoals het is; 80 leden door de afdelingen gekozen en afgevaardigd. Zo ben ik door het provinciaal bestuur van Flevoland namens Flevoland benoemd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This