Nieuwe ronde, nieuwe kansen

donderdag 9 maart 20060 Reacties

{mosimage}Goed, tijd om weer eens aan de slag de gaan. Het volle geweld van het raadswerk zal nog wel een week of langer op zich laten wachten en dat bied mogelijkheden om de dingen eens te vernieuwen. We hebben een nieuwe fractie samengesteld, het bestuur krijgt een nieuwe samenstelling (na de ledenvergadering) en we krijgen een nieuwe website. Binnen enkele weken zullen we gaan draaien binnen de landelijke website van GroenLinks. Om alle vernieuwingen af te ronden gaat ook deze website nog eens volledig op de schop en zal helemaal worden vernieuwd. Kortom; er is “werk in uitvoering” bij GroenLinks zodat we weer met vernieuwde energie aan de bak kunnen.

Ik ben benieuwd wat het CDA, PvdA, SP college er van gaat bakken de komende jaren. Want dat dit het college wordt lijkt mij het meest voor de hand liggend. De grootste partij met de winnaars. Voor mij komt de Christen Unie minder in aanmerking, want die hebben niet gewonen. Enkele tientallen zetels is het verschil met vier jaar geleden, maar op basis van een restzetel zijn ze er een vooruit gegaan, dat is geen winnen natuurlijk. Overigens, hadden wij ook verloren als die restzetel naar ons was gegaan; ondanks dat we dat qua zetels gelijk zouden zijn gebleven. Maar helaas is het verlies nog wat zuurder. Hoe dan ook, we gaan het doen met één zetel en het worden weer een leuke vier jaar!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.