Nieuwe coalitie maakt geen keuzes

dinsdag 4 april 20060 Reacties

{mosimage}Ik was al dagen razend benieuwd naar het coalitieprogramma van vandaag bekend is gemaakt. Maar het valt me helaas behoorlijk tegen! Echt keuzes worden er volgens mij niet gemaakt en ook hoe de coalitie de financiën wil gaan rondzetten de komende jaren wordt mij niet duidelijk.
Als burger kan ik niet ontdekken of ik nu meer contributie voor mijn sportclub, meer belasting of andere zaken moet gaan betalen.

Oké ik chargeer, maar ik mis behoorlijk de concrete maatregelen die worden genomen. Wat gebeurt waar, wanneer en wat levert het op? Ik zie het niet zo zeer.

Ik ben wél blij met het besluit om de parkeergarage niet te verkopen. De afgelopen week ben ik veel in het centrum van Dronten geweest en ik schaam me diep. Want zoals het dorp er nu uitziet lijkt het wel op “ondernemertje pesten”. De winkeliers in het centrum van Dronten kunnen alle steun gebruiken en het niet verkopen van de parkeer garage is een goede eerste stap.

Het coalitieprogramma komt nauwelijks boven algemene vaagheden uit waar niemand echt voor of tegen kan zijn. Echte visie en een richting in over hoe Dronter er, volgens deze coalitie, over vier jaar uit moet zien kan ik er niet in terug vinden.
Ook de vierde wethouder vind ik onvoldoende gemotiveerd. Bij zijn afscheid als wethouder twee jaar terug zei Hillebrand Koning dat hij om half vier ’s middags zijn bureau altijd al leeg had en dat het makkelijk met wat minder kan. Natuurlijk, dat was een college van vijf wethouders, maar in aanloop naar de verkiezingen is er gezegd dat het er drie zouden worden. Ik snap niet dat dit niet kan. Of moet ik constateren dat het oude college ook niets aan de voorbereidingen op de WMO heeft gedaan, net zoals dat ze niet op het nieuwe ziektekostenstelsel waren voorbereid?

{mosimage}Download het coalitieprogramma hier

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.