Nieuw college

vrijdag 31 maart 20060 Reacties

{mosimage}We hebben een nieuw college: CDA, PvdA en Christen Unie. De poppetjes: Hans Engelvaart, Eric Langeweg, Hillebrand Koning en Siebe de Graaf.
De vierde wethouder was toch wel een verassing, Eric Langeweg voor het CDA. Er werd in het gemeentehuis druk gespeculeerd over wie het zou worden, en ik was ook écht verrast dat hij het is geworden. Hartelijke felicitaties voor hem.

Maar ik ben wel verbaasd dat het College het niet met drie wethouders af kan. Iedere partij één had mij voldoende geleken. Daar is in de verkiezingen ook steeds over gesproken. Natuurlijk, was er en coalitie van vier partijen; dan was het logisch gewest dat iedereen één wethouder zou leveren. Maar nu vind ik dat vreemd. Eigenlijk de eerste verkiezingsbelofte die wordt gebroken, want een extra wethouder voor het CDA in deze financieel moeilijke tijden vind ik eigenlijk niet kunnen.
Maar goed we zullen het allemaal wel zien. Ik ben nu vooral heel benieuwd naar het coalitieprogramma. Dat zal ná het weekend wel komen vermoed ik zo.

{mosimage}Morgen eerst de partijraad. Het royement van Sam Pormes staat daar op de agenda. De partijraad moet haat finale oordeel geven of Sam definitief blijft geroyeerd of er toch een andere oplossing voor komt. Ik vind het verschrikkelijk moeilijk om daarvan wat te moeten vinden. Maar in zijn algemeenheid vrees ik het ergste voor Sam. Wat mijn stem zal zijn weet ik nog niet. Maar dat mag ik gelukkig nog een nachtje over slapen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.