Niets aan de hand dus

dinsdag 15 november 20050 Reacties

"SUBSIDIE 2005 VOOR MEERPAAL ‘GEWOON' GERESERVEERD

De Meerpaal heeft voor 2005 een subsidieverzoek ingediend. Anders dan eerdere berichtgeving deed vermoeden, heeft de gemeente Dronten in haar begroting van 2005 een substantieel bedrag gereserveerd voor subsidie aan De Meerpaal. Op dit moment beoordeelt de gemeente het verzoek om te bepalen wat het effect is als de subsidieaanvraag wordt gehonoreerd. In het verzoek vraagt De Meerpaal subsidie voor de aflossing van leningen en afschrijving van inventaris (€ 2.500.000 in 2005), en om exploitatiekosten voor het gebouw (€ 1.500.000 in 2005). Daarnaast onderzoekt de gemeente wat het bedrag is aan projectkosten die nog gemaakt moeten worden bij afronding van het fusieproces. Deze kosten worden geschat op € 600.000. De gemeente zoekt naar mogelijkheden om op deze kosten te besparen"
meldt de gemeente Dronten in een persbericht

Niets aan de hand dus; gelukkig. Het bericht van Omroep Flevoland was dus eigenlijk een beetje paniekzaaierij. De kosten zijn begroot en in de begroting van de gemeente opgenomen. Dat er dan nog € 600.000 aan advieskosten moet worden gedekt vind ik weer niet verrassend. Want dat die fusie duurder uit gaat vallen wisten we ook al tussen de regels door. Maar daar hebben we het in december over!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.