Niet parkeren op het Redeplein

zaterdag 26 januari 200813 reacties

Auto´s op het Redeplein in DrontenDe Stentor meldt de laatste dagen dat de ondernemers aan het redeplein willen dat er weer gepakeerd gaat worden. Laat ik daarover maar meteen duidelijk zijn. “No way”.

De plannen voor het nieuwe Redeplein waren duidelijk, er zou niet meer worden geparkeerd op het Redeplein. Het plein zou worden ingericht tot een ‘horecaplein’ met terrassen en een fontein. Dat dit nog niet van de grond is gekomen zie ikzelf ook wel. Het college heeft tot mijn spijt ook besloten dat er aan het Redeplein aan de kant van het nieuwe centrum geen ‘zware’ horeca mag komen. Wel restaurants en lunchrooms, maar een leuke bruine kroeg of een Irisch Pub mag niet. Volgens mij is dat een groot gemis en een gemiste kans voor het plein. Want dat het Redeplein nu een beetje leeg is kan ik niet ontekken.

Maar dat er een probleem is in het winkelcentrum zie je wel aan de laagstaande panden. Jammer is alleen dat we daar als politiek geen klap aan kunnen doen. De huurprijzen waarover door de ondernemers klagen zijn een zaak van Foruminvest. De gemeente doet er alles aan om het oude postkantoor te slopen. Ik mag niet uit de vetrouwelijke vergadering klappen, maar in de inmiddels rondgestuurde agenda van de raadsvergadering leert dat de onteigening van het postkantoor voor de gemeenteraad een akkoord stuk is.

Kortom er wordt aan gewerkt, maar we gaan niet parkeren op het Redeplein. Ook niet tijdelijk!

13 Reacties

 1. OPA

  Wel een plein maar niet de invulling…het wordt afgezaagd maarehh … grote broek? Of zeg a als je ook b en c kunt zeggen, hou anders je mond. Dat is iets wat gemeente Dronten moet leren en dat zou haar sieren.

  Ik ben trouwens benieuwd wat het nieuwe winkelcentrum in West aan extra omzet gaat opleveren voor het centrum, want dat kunnen verschillende ondernemers daar wel gebruiken…

 2. Marel

  De invulling van het plein bestaat mijns insziens uit het juist niet invullen daarvan. De lege, open ruimte is al invulling an sich. Ontgaat u de schoonheid van dit plein wellicht? De strakke omlijning door gemeentehuis en Meerpaal enerzijds en het front van het winkelcentrum anderzijds? Ik persoonlijk vind het van grote schoonheid, volledig passend in binnen de sfeer van ruimtelijk Flevoland.

  Wellicht dat zomerse terrasjes de sfeer van het plein ten goede zullen komen. Dat lijkt mij vanzelfsprekend en gewenst. Maar als parkeerplaats gaat het karakter van het plein volledig verloren.

  Met goede groet,

  Marel Felfe

 3. Paul Vermast

  Beste Marel,

  Volgens mij zijn we het roerend eens!

  Hartelijke groet,
  Paul.

 4. Marel

  U en ik zijn het inderdaad eens. Dat is op zich opmerkelijk omdat ik uw site niet bezoek vanwege haar (en uw) politieke kleur, maar omdat het de enige goede (politieke) website in de gemeente is, die ik graag raadpleeg om op de hoogte te blijven.

  Met goede groet,

  Marel Felfe

 5. Paul Vermast

  Dat compliment steek ik graag in mijn zak 😀

 6. OPA

  Geen invulling… tja die schoonheid van de vlakte heeft ook wat. De leegte van de polder komt weer terug in het centrum, een blik in de ruimte is geen ruimte voor blik. Ook mee eens.

  Maar waar is dan het dorpsplein. Vinden we dan ook het gezellige gezamelijke geroezemoes onnodig of zelfs onwenselijk? Ik vindt dat op de ongetwijfeld veelvuldiger voorkomende zwoele zomeravonden dit sociale samenzijn gestimuleerd mag worden. En daar hoort een eetcafe bij, enkele meer volwaardiger eetgelegenheden én een Ierse pub.

  Nu is de regelgeving al zover dat dat dat al niet allemaal op het Redeplein mag, ondanks de leegte. Maar waar dan wel beste leesvrienden van Paul?

 7. Paul Vermast

  Ow Ben (Opa),

  Ik wil hier best een politieke belofte doen. Als wij (GroenLinks) in het college komen zal ik alles op alles zetten om zware horeca (dus ook een Ierse Pub) aan de nieuwe kant van het centrum aan het Redeplein toe te staan!

  Paul.

 8. OPA

  Gaan we die dan samen runnen? Lijkt mij keigaaf! Dan doen we daar gelijk ook een platform voor muzikanten in! En voor en na de raads- en fractievergaderingen een politiek café! Een soort Rode hoed in Dronten.

 9. Marel Felfe

  Meneer OPA, ook u bent het mij eens en ik met u. Maar het zijn niet de “leesvrienden van Paul” om regelgeving aan te passen. “Wij” zijn daar niet verantwoordelijk voor. De zaken die u graag op het plein ziet, zijn de zaken die ik er ook graag op zie. Wellicht moet u zich met wat meer klem wenden tot de “politieke vienden van Paul”.

  Met goede groet,

  Marel Felfe

 10. OPA

  Het is mooi dat wij het eens zijn over de Ierse Pub. Laten we daar even een moment van genieten.

  Maar nu dan toch iets over die actie in de politiek. Is het niet zo dat de politiek ons vertegenwoordigt? De politiek kan toch niet op een suggestie van OPA alleen visie vaststellen? Daarmee zal ik toch in eerste instantie een brede steun in de samenleving moeten aantonen alvorens de politiek op haar verantwoordelijkheid te wijzen?

  Maar goed, bij deze is natuurlijk wél aangetoond dat de steun voor deze suggestie breder is dan OPA alleen. Dus laten we het proberen: Paul, jij met jouw politieke vrienden – doe hier wat aan! Of moet de steun nóg breder zijn voordat jullie een motie willen indienen?

 11. Paul Vermast

  Dag OPA Ben,

  Een motie voor het openen van een Ierse Pub aan het Redeplein zal het vrees ik niet halen.
  Maar niet houdt jou en mij tegen een plan te maken op een pub te openen en daarvoor vergunningen aan te vragen. Dan zal het college moeten kiezen tussen te toestaan van een kroeg of het leeg laten staan van een winkelpand.

  Dan is het moment dat we als politiek weer komen kijken.

  Dus ik wacht je ondernemersplan met spanning af! Morgenavond tijdens het eten even over doorpraten?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This