Niet enthousiast over racecircuit in Dronten

donderdag 21 juli 20110 Reacties

Op voorhand ben ik niet enthousiast naar aanleiding van het nieuws dat de stichting I-Challenge en het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheid willen onderzoeken om een 400 hectare groot ‘durfsportcentrum’ in de gemeente Dronten te vestigen. Hoewel werkgelegenheid me een lief ding waard is wil ik dat ook niet tegen elke prijs. Het vestigen van een circuit met bij behorende auto en motorraces staan volgens mij op gespannen voet met Drontense waarden als ruist, ruimte, groen en duurzaamheid.

Het is heel goed dat in de plannen van I-Challenge duurzaamheid een plaats heeft gekregen en men in 2025 klimaatneutraal wil zijn. Maar dat doet niets af aan het feit dat een circuit een forse luchtvervuiling met zich mee zal brengen en wij onze inwoners daartegen in bescherming willen nemen. In Dronten zijn we gezegd met voor Nederlandse maatstaven schone lucht en ik wil dat graag zo houden!

Naar mijn opvatting moeten we inzetten op duurzame werkgelegenheid in de windmolen- en zonne-energie industrie en de landbouw. Ook recycling zoals in Biddinghuizen plaats vind is het soort industrie waar naar mijn opvatting voldoende mogelijkheid is om nieuwe werkgelegenheid te creëren voor Dronten. Maar de vraag of de lusten bij deze plannen opwegen tegen de lasten waagt ik vooralsnog zeer te betwijfelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This