Niet doorslaan na Koninginnedagdrama

dinsdag 5 mei 20090 Reacties

Bijna een week na het drama van Koninginnedag lijkt het land nog niet helemaal van de schrik te boven. Koninginnedag zal nooit meer hetzelfde zijn werd er meteen geroepen en ook de beveiligingsmaatregelen werden gisteren op de Dam in Amsterdam bij de Nationale Dodenherdenking opgetrokken. Die extra beveiliging is natuurlijk logisch en de aanwezigheid van de zichtbaar geroerde Koningin leverde haar terecht op een indrukwekkend applaus op.  

Maar ik vind ook dat er niet doorgeslagen moet worden. De zwarte Suzuki Swift zou nu in eens onverkoopbaar zijn en Centraal Beheer beraad zich op haar 25 jaar oude slogan “even Alpeldoorn bellen” nog wel kan. Dat is natuurlijk volslagen belachelijk. Het een heeft niets met het ander te doen en je moet ook geen verbanden leggen waar ze niet zijn. Volgens mij is de slogan nog altijd sterk. Zeker als de gebeurtenissen op 30 april aanleiding zijn om er grappen over te maken met de slogan bewijst dit de kracht er van. Misschien is onderstaand spotje niet meer zo gepast, maar verder moet deze flauwe kul niet gaan. Want daarmee maak je de actie van een treurige en eenzame gek (zoals het zich nu laat aanzien) tot iets veel groter dan het is. Met alle respect voor de doden en gewonden die gevallen zijn. Van het drama op zich doe ik vanzelfsprekend niets af! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This