Niet aanvalsverdrag SP en Wilders

zaterdag 5 mei 20071 reactie

SPDe SP en Wilders hebben voor de Kamerverkiezingen een niet-aanvalsverdrag gesloten zegt Wilders in Trouw. Natuurlijk wordt dit door de SP fel ontkend. Maar ik geloof wel dat dit zo is gegaan. Want het viel al ontzettend op dat Marijnissen Wilders tijdens de campagne niet aanpakte. Ook in de periode daarna, in de tijd dat het ging om de dubbele paspoorten was de SP de énige partij die er niets over zei en toen dat gebeurde sloot Marijnnissen zich aan bij Wilders!
Natuurlijk vissen de SP en Wilders in dezelfde vijver, maar ieder met een andere invalshoek. Of zoals Wilders het in trouw noemt: “Zowel de PVV als de SP richtten zich op het gewone volk”. Maar dat ‘extreem’ rechts en ‘extreem’links elkaar hebben opgezocht om een strategie uit te denken verbaasd me niets. Wat me meer verrast is dat Wilders zo “dom” is dit in de krant te onthullen. Naruurlijk doet SP-Kamerlid Van Bommel beweringen van Wilders hierover in Trouw af als ‘leugens’. Hij had immers met Wilders om tafel gezeten. Van Bommel bevestigt het etentje met Wilders. „We hebben toen inderdaad gesproken over de peilingen en wellicht hebben we ook gesproken over de kiezers. Maar wat Wilders suggereert daar heb ik geen herinnering aan. Ik kan een opmerking hebben gemaakt in de trant van: jullie kunnen de VVD leeg eten, de ChristenUnie het CDA en wij de PvdA. Maar een afspraak heb ik niet gemaakt en ik heb ook niet die indruk willen wekken” zo schrijft Trouw.

1 Reactie

  1. Rense Nieuwenhuis

    Hallo Paul,

    er begint zo langzamerhand een mooi beeld te ontstaan op web-logs (en daarbuiten) over de machtstrategie van de SP. Nu is er niet veel mis met electorale overwegingen, maar ze mogen geen doelstelling worden, lijkt me zo. Mooi bericht dus!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.