Nederlandse dictatuur?

maandag 9 januari 20060 Reacties

{mosimage} Vannacht om 2 uur is begonnen met de ontruiming van het Schinvelderbos in de gemeente Onderbanken. De ME en de marechaussee zijn met veel machtsvertoon het bos binnen gevallen en aan het ontruimen. Nu voeren deze mensen ook maar “gewoon” de opdracht uit die ze hebben gekregen, daar heb ik ook niet zo veel moeite mee. Maar als je kijkt naar de besluitvorming kan je daar wel je vraagtekens bij zetten.
Nederland is een democratie waarin het bestuur is geregeld door de volksvertegenwoordiging. We hebben drie lagen, Rijk, provincie en gemeenten. Het geeft toch te denken dat een regering naar de zwaarste middelen grijpt als er iets gebeurt wat haar niet zint. De verordeningen van de provincie Limburg en de unanieme tegenstem van de gemeenteraad van Onderbanken zijn stomweg genegeerd en de bomen vallen nu tegen de grond.


Maar dit zelfde gebeurde om de gemeente Haarlemmermeer te dwingen zich te schikken naar de wil van het kabinet. Dit ondanks een unanieme uitspraak van de volksvertegenwoordiging. Je zou verwachten dat een regering zich wel een paar keer achter de oren krabt voordat ze naar het zwaarste middel, schorsing of vernietiging van een besluit door de Koningin grijpt.  Maar het lijkt op het moment wel alsof deze regering alle protesten aan haar laars lapt en alleen maar doet wat ze zelf wil, wat de bevolking er ook van vindt en dat geeft zeer te denken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.