Ne pas le terme

vrijdag 18 juli 20081 reactie

België, terug naar afHet kan altijd weer verrassend lopen als het gaat om politiek, gaat het om België dan kun je helemaal op alles voorbereid zijn. Hoewel; vaak is het weer zo verrassend dat je daarop weer niet voorbereid kunt zijn.

Allez, de koning heeft dus “neen” (of meer waarschijnlijk: “non”) gezegd tegen het ontslag van premier Leterme. De premier laat nu weten dat hij verder gaat met een “Regering van Waakzame Zaken”. Wat dat nu weer is kan ook geen mens vertellen en dat zullen we de komende tijd gaan leren.

De koning heeft beslist dat er een drietal bemiddelaars gaan zien of er tot een oplossing te komen valt. Het gaat om de ministers van Staat Raymond Langendries (CDH) en François-Xavier de Donnea (MR) en de minister-president van de Duitstalige Gemeenschap Karl-Heinz Lambertz (SP). Tot het einde van de maand hebben ze de tijd om met nieuwe voorstellen te komen die de commanditaire problemen in België zullen oplossen.

Het wordt nu spannend om te zien wat de koning komende maandag tijdens de nationale feestdag van België in zijn toespraak zeggen gaat. Maar ik denk dat het nog lang onrustig zal blijven in de Brusselse Wetstraat.

Wordt zonder twijfel vervolgt.

1 Reactie

  1. OPA

    Dat gaat niet goed daar, volgens mij moeten wij een kampenplan voorbereiden bij de grens voor politieke vluchtelingen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.